Tuesday, August 16, 2011

Goodbye Super Fab the Captain

Ekau memang siot la Fabregas...
Akhirnya si kapten meninggalkan anak-anak buahnya terkapai-kapai di London. Sedih sial. Sedih melihat sorang lagi bintang team kesayangan aku pergi. Kali ni bukan calang-calang player. Si bijaksana jeneral tengah antara terbaik dunia, Cesc Fabregas.

Aku memang hangin la ngan si tua Wenger tu. Pehal la susah sangat nak beli player yang ada nama sedangkan Arsenal ni antara team bola yang terkaya di dunia. Kalau tak silap aku yang ke-3 terkaya lepas Manchester United dan Real Madrid. Tapi HAMPEH!!

Last sekali menang pun FA Cup tahun 2005 lawan ManU. Tahun 2006 plak jadi saksi player-player bintang kua sorang demi sorang. Makin menjadi-jadi bila dah pindah ke Stadium Emirates tahun 2007. Ape ke badi ape Emirates nih?



Henry, Pires, Campbell, Vieira, Bergkamp(bersara), Ljunberg, Lehmann dan ramai lagi keluar sorang demi sorang. Itu era zaman kegemilangan Arsenal. Tak lama lepas tu, geng-geng Adebayor, Toure, Senderos dan tahun ni Clichy, Nasri(kemungkinan besar) dan Fabregas lah pulekk. Habis sume bintang2 berkelipan. 


Bila tengok Fabregas cium badge Barca masa sesi perkenalkan diri beliau kat Nou Camp, entahla apo nak dikato. Dah lamo dah eh Barca nak beli balik budak akademi diorang neyh. Ekau orang tengok la sedirik camno raso penyokong kipas susah mati Arsenal macam den ni ha.


p/s: Den dah nampak lampu malap dah kek Stadium Emirates laie skali taun ni

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang menarik

Cube klik sikit